Nuförtiden, när arbetsmarknaden blir mer och mer konkurrensutsatt, är det avgörande att skapa professionella och uppseendeväckande ansökningshandlingar. För både erfarna medarbetare och de som är i början av sin karriär är det viktigt att elektrikerns CV perfekt särskiljer deras kompetens och erfarenhet. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man konstruerar ett elektriker-CV som hjälper dig att få ett bättre jobb.

Behöver du ett CV?

Registrera dig och använd vår CV-byggare!

Skapa ett CV

Tips för att skriva ett elektriker-CV

Många yrkesverksamma kan tycka att många års erfarenhet, i kombination med professionalism och kompetens, talar för sig själva. Även om detta förmodligen är ett korrekt antagande, bör en elektrikers CV uppmärksammas redan från början för att läsas i sin helhet. Om du undrar hur du gör har vi 4 praktiska tips till dig

  1. Matcha ditt elektriker-CV med ett specifikt jobberbjudande. Var uppmärksam på vad som lyfts fram i den och vilka krav som ställs. De färdigheter som är relevanta för arbetsgivaren måste först finnas med i dina dokument. Det är också en bra idé att läsa profilen för det företag du söker till. Detta gör att du kan anpassa innehållet i ditt CV till företagets typ av verksamhet, filosofi och antaganden.
  1. När du skapar ett elektriker-CV kan du använda färdiga mallar, försök att välja professionella mallar som har många anpassningsalternativ. Att söka jobb är en krävande uppgift, det lönar sig att göra det bästa intrycket på rekryterare med lämpliga dokument.
  1. Var kortfattad och specifik. Ta inte med information om erfarenhet som är helt orelaterad till branschen i elektrikerns CV. Om du till exempel arbetade i en butik för några år sedan behöver du inte nämna det. En sådan position upptar en värdefull plats i din Curriculum Vitae och kommer inte att ge ett värdefullt budskap. Vissa tror att ett CV är en fullständig beskrivning av en karriärväg – det är ett misstag. Ett CV måste skräddarsys för ett specifikt område.
  1. I elektrikerns CV är det värt att nämna beredskap för skiftarbete eller omlokalisering, eftersom det ibland är ett nödvändigt villkor. Om du använder CV Creator kan du enkelt välja det här alternativet!

En professionell sammanfattning – ett enkelt sätt att sticka ut från mängden

Är du en bra specialist, men dina tidigare rekryteringsprocesser har slutat i misslyckande för dig? Vill du hitta ett bättre betalt jobb, men vet inte hur du ska ansöka? Eller kanske är du precis i början av din karriär och planerar att övertyga arbetsgivare om din kandidatur?

Ett professionellt skrivet elektriker-CV kan hjälpa dig med allt detta, vilket kommer att vara en chans för dig att få en bra position!

Hur börjar man skriva ett CV? Varje kandidat försöker visa sin bästa sida, men du kan höja ribban högre i ditt CV genom att skapa en professionell sammanfattning (även känd som ett mål eller en profil). Det här är några meningar placerade högst upp på sidan, som är en slags introduktion. Se hur du skriver dem.

  1. Presentera dig själv, till exempel: ”Jag arbetar som elektriker i renoveringsföretaget XYZ” eller ”Jag erbjuder dig mina 7 års erfarenhet som elektriker” eller ”Som utexaminerad elektroingenjör vid National Academy of Applied Sciences i Chełm”. Visa redan från början att du är specialist inom ditt område och bevisa att du uppfyller kraven i platsannonsen.
  2. Betona erfarenhet och nyckelkompetenser. Nyckeln är att skriva vad arbetsgivaren förväntar sig, om det är sant förstås. Förvräng inte verkligheten i ditt CV, det kommer säkert att verifieras och du kommer bara att slösa tid. Å andra sidan, om du faktiskt kan skryta med att uppfylla de krav som ingår i jobberbjudandet, lägg det i början av dokumentet, i sammanfattningens brödtext! Till exempel: ”Jag har installerat elinstallationer och anslutit ställverk i tre år” eller ”Jag har SEP G1 elutbildning, jag kan läsa tekniska ritningar och jag mår bra på att arbeta på hög höjd. Jag är redo att flytta.”
  3. Prestationer och framgångar är en bekräftelse på dina färdigheter. Till exempel: ”Jag förhandlade fram avtal med leverantörer och minskade kostnaden för elmaterial med 15 % utan att ge avkall på kvaliteten.”
  4. Beskriv vad du vill uppnå med den tjänst du söker och i vilken riktning du vill utvecklas. Dina mål kommer att visa att du är en ambitiös person som ständigt strävar efter självförbättring. Till exempel: ”På XYZ-företaget skulle jag vilja använda min erfarenhet inom monteringsarbete” eller ”Mitt mål är att utvecklas inom gruvarbete”.
Specialist på CV-automatisering

Hur beskriver man erfarenhet av en eltekniker/automations-CV CV?

Avsnittet som beskriver erfarenhet är ett av de viktigaste i ett CV, eftersom teoretisk och praktisk kunskap är nödvändig för att utöva yrket som elektriker. Det är alltid viktigt att komma ihåg att följa hälso- och säkerhetsrutiner och utöva tillbörlig aktsamhet när du utför reparationer eller installationer.

Erfarenhet av en liknande tjänst är ett av de vanligaste kraven som dyker upp i jobberbjudanden. Beskriv dem i detalj och nämn dina arbetsuppgifter. Om du vill kan du dela upp det i huvud- och ytterligare ansvarsområden – på så sätt missar du ingenting och uppmärksammar samtidigt de viktigaste aspekterna.

Det är värt att beskriva en elektrikers prestationer i CV:t . Fundera på vad som bevisar din framgång? Det kan vara positiva recensioner på webbplatser eller i undersökningar, samt hundra procents effektivitet. Om du lyckades förbättra en process med din idé i ditt tidigare jobb är det en framgång värd att nämna.

När du precis har börjat arbeta som elektriker, skriv om din yrkesbakgrund. Det kan vara lärlingsutbildningar, praktikplatser eller egna projekt. I den här situationen kan du också utveckla avsnittet om utbildning och färdigheter och skapa ett personligt brev som visar ditt engagemang.

En teknisk anställds CV bör endast innehålla saker som är relaterade till branschen. Skippa frågor som till exempel tillfälligt arbete inom gastronomi.

Elektriker-CV – exempel på arbetsbeskrivningar

En detaljerad beskrivning av din erfarenhet är en mycket viktig del av ditt CV. Lista några saker du gjorde i ditt tidigare jobb, till exempel:

  • installation av elektriska installationer i hus och kontorsbyggnader;
  • anslutning av fördelningslådor;
  • installation av ledningar och uttag;
  • installation och byte av elektriska fläktar;
  • serviceanordningar med en spänning på upp till 1 kV;
  • val av skydd i elektriska apparater;
  • underhåll av servicedokumentation;
  • upprätthålla teknisk dokumentation;
  • organisation av tekniska inspektioner;
  • utarbetande av mätrapporter;
  • samarbete med projektledare;
  • utbildning av nyanställda.

CV-elektriker – provsektion med erfarenhet

10.2020-11.2024 Företag XYZ

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Jag övervakade cykliska elbesiktningar
  • Jag utförde diagnostik av enheter på produktionsgolvet
  • Jag utförde omfattande underhåll av maskiner

Ytterligare ansvarsområden:

  • Jag behöll teknisk dokumentation och installationsdokumentation
  • Jag övervakade inspektioner och lämnade in rapporter

Åstadkomma:

  • Jag ledde framgångsrikt ett projekt för att modernisera elinstallationer i en produktionshallsbyggnad och avslutade arbetet 2 veckor tidigare än planerat.
  • Jag identifierade och åtgärdade ett återkommande problem med överspänningar i nätverket, vilket förhindrade kostsamma utrustningsfel och produktionsavbrott.
CV elektriker pdf

Färdigheter i en elektrikers CV – vilka ska man lista?

Det som är viktigast för en arbetsgivare är vad du kan göra, så inkludera dina bästa färdigheter på ett elektriker-CV. Om du även har andra erfarenheter som kan vara användbara i utförandet av dina arbetsuppgifter – som att arbeta på hög höjd eller kunna läsa elscheman – se till att nämna det.

CV elektriker mall

Elektriker-CV – ett exempel på kompetens

Se exempel på färdigheter som du kan inkludera i ditt elektriker-CV:

Hårda färdigheter:

  • kunskap om maskindelar;
  • mycket goda kunskaper om maskinmonteringstekniker;
  • förmåga att läsa tekniska ritningar och konstruktioner;
  • förmåga att läsa elektriska diagram;
  • kunskap om AutoCAD Electric-verktyg;
  • kunskap om föreskrifter och standarder för elektriska installationer;
  • Körkort kat. B och sin egen bil;
  • effektiv felsökning;
  • Efterlevnad av hälso- och säkerhetsföreskrifter och interna företagsföreskrifter.

Mjuka färdigheter:

  • beredskap att arbeta i skift;
  • beredskap för omplacering.
  • engagemang;
  • noggrannhet och noggrannhet;
  • Samvetsgrannhet;
  • Läglighet;
  • utmärkt arbetsorganisation;
  • Kommunikationsförmåga;
  • kondition och uthållighet.

CV elektrikerkompetens – matcha CV mot jobberbjudande

Kompetensavsnittet bör anpassas till behoven för en specifik rekrytering. Elektriker-CV-mallar bör endast fungera som ett exempel. Arbetsgivare tittar på dussintals nästan identiska CV:n, så ditt bör matchas med erbjudandet.

Du kommer att vinna mycket eftersom den person som läser dokumenten omedelbart kommer att få intrycket att du passar perfekt för denna tjänst och uppfyller kraven.

Du kan skriva om dig själv på ditt elektriker-CV i första person singular, till exempel, istället för ”reparera” skriv ”reparerad”, detta kommer att skapa mycket mer personligt innehåll.

Kurser och utbildningar – vad ska man skriva i ett CV för eltekniker/elektriker?

Ange din utbildning, inklusive genomgångna kurser och yrkesutbildningar. För en elektriker kan både formell utbildning (t.ex. eltekniker) och specialistkurser (t.ex. inom området solcellsanläggningar) vara viktiga. Om du är klar med dina studier, använd en beskrivning som innehåller ett datumintervall (månader eller bara år), namnet på universitetet eller högskolan, studieområdet, den examen som avlagts och eventuellt staden.

Elektriker-CV – mall för avsnittet med utbildning

10.2016-06.2021 Gdansk tekniska universitet
Riktning: Elektroteknik
Erhållen titel: Ingenjör

Hur beskriver man kvalifikationer och kvalifikationer i en elektrikers CV?

För att utöva yrket som elektriker behöver du en licens. Lägg till dem i ditt CV så vet arbetsgivaren att du har rätt kunskaper och kvalifikationer. Kom också ihåg att regelbundet förnya dina behörigheter. Det är viktigt att ange datum eftersom det visar att dokumenten är uppdaterade.

  • Jag har ett kvalifikationscertifikat för grupp E1 (2020), (drift, underhåll, översyn, reparation, montering och demontering samt kontroll- och mätverksamhet för enheter, installationer och nätverk).
  • Jag har SEP-energikvalifikationer upp till 1 kV (2021).
  • Jag har en giltig licens för att underhålla mobila plattformar (2021).
CV för en elektriker

Intressen i en elektrikers CV – vilka ska du ange?

Det är inte obligatoriskt att ange hobbyer i ditt CV. Om du precis har börjat och ditt elektriker-CV är ganska kort, komplettera det med en intressesektion. Dessutom kan du använda en intressant beskrivning istället för att nämna ”film, musik, böcker”.

I din ansökan kommer det att vara värdefullt att vara uppmärksam på egenskaper som fysisk kondition och plikt. När du har en hobby som utvecklar dessa färdigheter, beskriv dem.

Till exempel: ”Min hobby har sedan tonåren varit basket. Jag spelar för en lokal basketklubb och är med och organiserar matcher.

Vad mer bör du tänka på när du skapar ett elektriker-CV och personligt brev?

  1. Ett CV för tjänsten som elektriker är ett annat dokument än ett personligt brev. Curriculum Vitae är kortfattad och presenterar den viktigaste informationen, medan brevet låter dig motivera ditt beslut att ansöka på ett mer omfattande sätt. Utöka informationen från ditt CV och lägg till nya, kopiera den inte.
  1. Kom ihåg den nuvarande GDPR-klausulen, ansökningar som inte innehåller samtycke till behandling av personuppgifter avslås ofta omedelbart.
  1. Försök att skapa ett följebrev för elektriker som får arbetsgivaren att vilja anställa dig. Specificera hur ditt arbete kommer att gynna företaget och stöd det med situationer utifrån din erfarenhet.

Behöver du ett CV?

Registrera dig och använd vår CV-byggare!

Skapa ett CV

Elektrikerns följebrev, eller hur man får arbetsgivarens uppmärksamhet

I vissa annonser står det att det krävs att man skickar in ett CV och ett personligt brev. I den här situationen behöver du skriva ett personligt brev och skicka det tillsammans med ditt CV. Ett personligt brev är en mycket personlig form av ansökningsdokument. Det riktar sig till en specifik person, och innehållet bör mycket exakt motivera din vilja att arbeta på denna plats och i denna position. Professionellt skapade dokument hjälper dig att hitta ditt drömjobb!

Ta en titt på våra andra artiklar:
Fotografens CV – hur kan du uppmuntra din arbetsgivare att kolla upp ditt arbete?
Programmerar-CV, IT-specialist-CV och IT-CV – allt du behöver veta
Säljar-CV – Din väg till framgång i karriären
CV logistiker – sök ditt drömjobb

-->