CV-fotot måste vara professionellt så att det i kombination med hela CV:t gör ett positivt intryck på arbetsgivare. Även om det inte är ett obligatoriskt element är det många som gärna lägger till det. Ta reda på hur du tar ett foto till ditt CV så att det är lämpligt, vilket foto du ska välja mellan, flera alternativ och hur du infogar det i dokumentet

Behöver du ett CV?

Registrera dig och använd vår CV-byggare!

Skapa ett CV

Ta det perfekta fotot till ditt CV

  • Ett CV-foto ska vara stående och ha en formell stil. Ansiktet och axlarna ska vara synliga. Du behöver inte positionera dig direkt mot kameralinsen, du kan posera från en delikat profil.
  • En ljus, dämpad bakgrund i en enfärgad färg kommer att vara optimal. Närvaron av många färger på baksidan är distraherande.
  • Din klädsel ska spegla allvaret i den tjänst du söker. Beroende på ditt yrke, bestäm dig för en specifik outfit.
  • Undvik foton i informella kläder, till exempel t-shirts eller sportkläder.
  • Le lite för att verka vänlig, men undvik att uttrycka dig för mycket.

Ett foto för en mans CV – hur klär man sig?

Bär en skjorta, helst vit eller blå. Undvik att knäppa upp mer än en knapp. Du behöver inte bära slips eller fluga, även om en slips ser bättre ut i det här fallet. Även om ett foto för ett CV i fluga inte är ett misstag, är en slips mer lämplig för jobbet. Du kan lämna flugan vid tillfällen som bröllop eller andra fester.
Om tjänsten du söker kräver formell klädsel, kom ihåg att bära en jacka när du tar ett foto för ditt CV. Det kommer också att vara viktigt att styla håret snyggt och ta hand om din hållning så att den matchar situationens allvar och samtidigt är ohämmad.

Ett CV-foto för en kvinna – vilken klädsel är lämplig?

Det bästa valet för kvinnor är formell eller halvformell klädsel i neutrala färger. Marinblå, svart, grå, vita element eller till och med beige är lämpliga. Om du undrar vilken typ av foto för en kvinnas CV som är professionellt, gå till de otvungna klassikerna. Du kan bära en skjorta eller en hög topp med rak skärning.
Om du söker till ett företag med en klädkod på kontoret, var särskilt uppmärksam på att toppen av din outfit är lämplig för tjänsten.

CV-foto

CV-fotomått – vad ska man tänka på?

Det finns inga specifika storlekskrav, men den bör inte vara särskilt liten, än mindre ta upp större delen av sidan. Ge upp tanken på att placera en stor bild. Om du undrar hur du infogar ett foto i ditt CV, kom ihåg att det ska vara mindre än för stort. Det är trots allt din kompetens och erfarenhet som ska stå i förgrunden.

Det optimala är att bestämma vilken storlek som ska användas i dokumenten, dvs. 3,5 x 4,5 cm.

Måste ett CV innehålla ett foto? Svar

Ett foto på CV:t krävs inte, även om kandidater ofta lägger till ett. Fotografering kompletterar inte bara dokumentet med ett extra element som drar till sig uppmärksamhet, utan hjälper också till att lära känna kandidaten bättre. Om du undrar om det måste finnas ett foto till ditt CV, Du vet redan att det inte är det. Det är dock värt att lägga till dem av ytterligare en anledning. En arbetsgivare som vet hur du ser ut kommer att komma ihåg dig snabbare och känna igen dig under en intervju.

CV-foto – när behöver du lägga till det?

I vissa rekryteringsprocesser är det ett viktigt krav att bifoga ett fotografi. Det gäller till exempel arbete inom modellering och tv. Om du inte vet om ditt CV ska ha ett foto, Behöver du skicka dem i en separat bilaga, läs meddelandet. När du söker tjänster som är starkt relaterade till image behöver du ibland också lägga till ett foto av din siluett i ditt CV. Om du inte anger hur du ska ladda upp ytterligare ett foto till ditt CV är det bättre att ladda upp det i en separat fil och lämna själva Curriculum Vitae i en officiell form med ett professionellt foto.

Vilket foto för ett CV?

Rekrytering i utländska företag – behöver du ett foto till ditt CV?

Söker du ett jobb hos ett utländskt företag och vet inte om ditt CV måste innehålla ett foto? Tänk på kulturella skillnader. I vissa länder (USA, Storbritannien) är det inte standard att lägga till ett foto i ett CV på grund av de lagar om likabehandling i arbetslivet som gäller där. I andra länder (t.ex. Tyskland eller Polen) förväntar man sig ofta ett foto.
När du söker en tjänst på ett utländskt företag eller vill börja arbeta, ta reda på vilka lagar som gäller för ett foto på ditt CV i ett visst land.

Ett foto till ett CV – vi vet vilka de vanligaste misstagen är

Rekryteringsspecialister är väl medvetna om de misstag som kandidater gör. Lär känna dem och du kommer att veta vad du ska undvika.

  • Se till att fotot är nytaget (taget under de senaste månaderna) för att återspegla ditt nuvarande utseende. Tillåt inte en situation där rekryterare helt enkelt inte känner igen dig under intervjun eftersom din image har förändrats avsevärt.
  • Ett foto för en CV-selfie är ingen bra idé. Om du håller kameran i handen kommer du förmodligen att se den. Det är mycket bättre att satsa på en professionell fotograf eller be en vän om hjälp. Du behöver inte ha en dyr kamera, om du tar hand om belysning och bakgrund, och dessutom har du en mobiltelefon med bra parametrar, kanske du kan ta rätt foto för ditt CV med din telefon.
  • Fotot bör tas specifikt för att lägga till det i ditt CV, eller så kan du till exempel välja en ram från en affärssession. Klipp inte ut din bild från ett foto med dina vänner.
  • Ett foto från en privat fotografering där du inte har rätt kläder eller där din hållning och ansiktsuttryck är för lösa är också en dålig idé. Även om den är tagen av en fotograf. Ett foto till ditt CV ska visa dig från en professionell sida.

När du inte har ett lämpligt foto för ditt CV behöver du inte lägga till det. Arbetsgivaren bör inte avslå din ansökan av denna anledning.

CV-foto – svar på vanliga frågor

Många jobbkandidater tvivlar på vilket foto för deras CV som är lämpligt och hur de ska lägga in det i dokumentet. Vi svarar på de vanligaste frågorna.

Foto i CV

Ett proffsigt foto till ditt CV – med eller utan glasögon?

Om du bär glasögon dagligen kan du ta ett foto för ditt CV i dem. Du får under inga omständigheter posera i solglasögon och ta inte med dem till en anställningsintervju.

Hur klistrar man in ett foto i ett CV?

Det bästa sättet är att använda CV Creator, som automatiskt placerar grafikfilen på rätt plats. Sådana verktyg underlättar avsevärt hela processen med att skapa och formatera ett CV. Allt du behöver göra är att välja en CV-mall med den fotolayout du gillar och ladda upp ett foto till ditt CV.

Vilket är det bästa stället att titta på ett CV-foto?

Den idealiska platsen för fotot i ditt CV kommer att vara det övre hörnet, höger eller vänster, det spelar egentligen ingen roll. Om du bestämmer dig för en CV-mall med ett sidofält kan du klistra in bilden direkt ovanpå den, i den övre delen.

Vilken sida av fotot i CV:t?

Det spelar ingen roll om du väljer vänster eller höger. Lägg den inte bara i mitten.

Foto i ett GDPR CV – kan du inkludera din bild i ett CV?

Självklart. Det finns inga regler i Polen som säger att du inte kan klistra in ett foto i ditt CV.
Kom bara ihåg att inkludera en uppdaterad klausul om behandling av personuppgifter i slutet av ditt dokument så att din ansökan kan beaktas.

Hur skannar man ett foto för ett CV?

Detta problem bör dyka upp mindre och mindre ofta, eftersom vi i de flesta fall, när vi går till en fotostudio, får pappersutskrifter och foton i elektronisk form.

Om du behöver skanna ett foto, använd en hemskanner, om du inte har en, fråga dina vänner eller leta efter ett tryckeri eller en kopieringsbutik i ditt område.

Hur skannar man ett foto för ett CV? – steg för steg

  1. Placera ditt CV-foto på skannerglaset.
  2. Välj knappen ”skanna” på din flerfunktionsskrivare eller skanner.
  3. Om alternativen visas väljer du den anslutna datorn där du vill spara filen.
  4. Bekräfta med knappen ”skanna”.

Varje enhet kan fungera olika, om ovanstående metod inte är bra för din utrustning, kolla manualen eller sök efter den på Internet.

Måste ett CV innehålla ett foto?
Hur infogar man ett foto i ett CV?

Hur infogar man ett foto i ett CV i Word?

I det övre fältet väljer du alternativen ”infoga” och ”bild”. Bestäm om du vill ladda upp ett foto till ditt CV från din dator eller från din hårddisk. Ställ in bildens storlek och position därefter. Tänk på att filer som sparats i DOC-format kan se olika ut när de öppnas på olika enheter eller med olika program. Det är bäst att spara filen i PDF-format. Vet du inte hur man gör det? Använd CV Creator och spara filen som en PDF.

Hur tar du själv ett foto till ditt CV?

Vet du inte hur du tar ett foto till ditt CV hemma? Vi presenterar en kort guide.

  • Välj en vanlig och ljus bakgrund, du kan placera dig mot väggen.
  • Dagsljuset är bäst, så posera framför fönstret.
  • Bär en lämplig outfit, i en smart casual eller formell stil.
  • Styla håret och sminka dig om du vill. Det bästa kommer att vara naturligt, utan färgglada accenter.
  • Du kan be någon att ta ett foto, men om du tar det själv ställer du in kameran eller telefonen i rätt vinkel. Ett stativ eller en teleskopisk, utfällbar selfiepinne hjälper dig med detta.
  • Stå rakt upp och posera från en delikat profil.
  • Le försiktigt. Det är viktigt att inte verka självmedveten.
  • Titta rakt in i linsen.
  • Rama in bilden så att ditt ansikte och dina axlar syns.

Om du laddar upp ett foto till ditt CV till din dator ska du inte komprimera bilden så att den blir av god kvalitet.

Måste ett CV innehålla ett ID-foto?

Ett foto till ditt CV behöver inte vara bevismaterial, du kan gå till en fotograf för att göra en kort session specifikt för att skapa ett komplett CV.

Å andra sidan är formatet på ID-fotot (3,5 x 4,5 cm) lämpligt för ett CV.

Kolla in mer intressant innehåll:
Personlig information i ett CV – allt du behöver veta
En professionell sammanfattning som en unik möjlighet att intressera rekryteraren

Hur tar du själv ett foto till ditt CV?

Behöver du ett CV?

Registrera dig och använd vår CV-byggare!

Skapa ett CV

Foto till CV – pris

Prislistorna för enskilda fotoföretag skiljer sig från varandra. Du kan hitta erbjudanden från några få till till och med flera dussin zloty. Oftast kan du stöta på ett pris på 50/60 PLN. Det är bäst att gå från en närliggande fotograf som har bra recensioner. Kom ihåg att skicka in dina kommentarer omedelbart om du inte gillar bilden till ditt CV. Fotografen kommer att ha möjlighet att korrigera detta och ställa in en annan ljus- eller kamerafunktion.

Svartvitt foto i ett CV – är det ett bra val?

Det är definitivt bättre att välja ett färgfotografi. Monokroma bilder är lämpliga för privata sessioner, de ser intressanta och konstnärliga ut. Bilden i nyanser av svart, grått och vitt ser snygg ut, men den är inte bra som ett foto för ett CV. Svartvita bilder kan också förknippas med sorg och sorg.

-->